LIVE
Skype podrška
27.02.2020. informacija
037 446 446
ЋирилицаEnglish
   

Protokol o saradnji dva pozorišta

Pozoriste3U Kabinetu Gradonačelnika danas je potpisan Protokol o saradnji između Kruševačkog i dečjeg renomiranog  pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda.

 

Ideja o osnivanju Dečjeg pozorišta u Kruševcu konačno će biti realizovana. Krajem prošle godine, Skupština grada usvojila je Odluku kojom se prostor bioskopa „Evropa“ namenjuje u ove svrhe.

 

  Pozoriste

Narodno pozorište iz Beograda već je doniralo izvestan deo potrebne opreme, a očekuje se i pomoć drugih kuća i ustanova koje bi pomogle ostvarivanju ovog projekta.

  Pozoriste1

Protokolom o saradnji podrazumeva se međusobna razmena iskustava, znanja i kapaciteta , zatim rad na edukaciji kadrova, razmena ideja, inovacija u pozorišnim trendovima i unapređenju markentiških aktivnosti.

 

Upravnik pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, proslavljeni srpski glumac Milorad Mandić Manda  rekao je da glumci ove scene nisu gostovali u Kruševcu više od 10 godina i da će zato, uz pomoć Grada, najboljim osnovcima pokloniti predstavu „Mačor u čizmama“.

 

Kroz ovo profesionalno dečje pozorište sa najdužim iskustvom u Srbiji , prošlo je oko 4,5 miliona mališana, kako bi se od najranijeg perioda obrazovali za publiku „velikog teatra“.

  Pozoriste2

Nakon sastanka u Kabinetu sa Gradonačelnikom , upravnici beogradskog i pozorišta iz Kruševca, Milorad Mandić i Branislav Nedić obišli su bioskop „Evropa“ koji će uskoro postati centar pozorišnih dešavanja za najmlađe Kruševljane.