LIVE
Skype podrška
27.02.2020. informacija
037 446 446
ЋирилицаEnglish
   

Lap top računar za Kruševačko pozorište

PozoristeGradonačelnik Kruševca  Bratislav Gašić danas je uručio lap top   upravniku Kruševačkog pozorišta, Branislavu Nediću. To je bio i povod najave realizacije projekta Dečjeg pozorišta u Kruševcu.

 

Od 100 lap topova dobijenih od Ministarstva poljoprivrede, najveći broj dat je na korišćenje odbornicima Grada   (opremljena je sala 34), a jedan od preostalih, dobilo je Kruševačko pozorište  na korišćenje.

 

Prilikom susreta Gradonačelnika sa Upravnikom Pozorišta, predstavljen  je i plan Grada za osnivanje Dečjeg pozorišta.

 

Teatar za najmlađe biće smešten u bioskopu „Evropa“.  S obzirom da će za Kruševačko pozorište biti nabavljen novi razglas, ozvučenje, stolice i druga prateća oprema, ova postojeća , biće iskorišćena u svrhe opremanja bioskopa „Evropa“.

 

„Kruševac će i po tom parametru moći da se ubroji u velike gradove, jer trenutno osim Beograda, samo Kragujevac i Niš mogu da se pohvale da u lokalnoj kulturnoj mreži imaju i ovu instituciju“  rekao je Branislav Nedić.

  Pozoriste1

Ansambl Dečjeg pozorišta ostvariće tesnu saradnju sa školama i sekcijama kruševačkog Kulturnog centra. Ansambl će biti profesionalan, a Kruševačko pozorište trenutno ima sedam dečijih predstava na repertoaru.

 

Gradonačelnik Gašić najavio je skorašnji dolazak Ministra kulture, a neke od tema o kojima će razgovarati, osim Dečjeg pozorišta biće rekonstrukcija Miličine ulice i Arheološkog parka, Trg glumaca i posredovanje u pregovorima sa distributerskom kućom „Tuck Vision“.

Osim Dečjeg pozorišta, ideja je da se osnuje i Lutkarsko, a vremenski period koji je određen za početak ovih aktivnosti  je kraj ove, odnosno početak naredne godine.